Utflating av boligprisene i høst

  •  

BOLIG: Boligprisene i Norge går gradvis oppover.

Aldri før er det blitt omsatt flere boliger i Norge enn i år. Flere enn 82 000 eiendommer har skiftet eiere i 2014.

Likevel kan vi ikke si at rekorden ”knuses”, både i toppårene 2011 og 2012 omsatte vi nesten like mange, cirka 81 000 hjem.

Omsetningstiden, tiden det tar å få solgt en bolig, er stabil i Norge, og ligger i gjennomsnitt på litt over en måned. Agderfylkene er fremdeles på jumboplass med gjennomsnittlig tre måneders omsetningstid. Men Kristiansand er faktisk et lite lyspunkt til tross for bunnplassering blant de store byene, her tar det ”bare” to måneder i snitt å selge en bolig.

Prisene stiger fortsatt

Noen påstår at prisene har falt i Kristiansand det siste året, men det er bare tull! Faktisk har vi en prisøkning på hele 4,8 % etter et tilsvarende fall året før (2013). I oktober var det null prisvekst, noe som gjaldt hele landet. Utviklingen i november vitner imidlertid om et fortsatt solid boligmarked, og utviklingen er sterkere enn normalt for november å være.

Vi må ikke glemme at boligprisene har steget med i overkant av 80 % både i Kristiansand og i resten av Norges land de siste 10 årene. Det betyr at dem som kjøpte en bolig i 2004 og betalte 2 millioner kroner, nå kan innkassere hele 3,6 millioner kroner – på alle måter en super investering!

Prøv Sparebanken Sørs boliglånskalkulator!

Lavere oljepris

Oljeprisen faller og SSB (Statistisk Sentralbyrå) "sykemelder" landet for en kortere periode, men det har ikke alltid vært en sammenheng mellom bolig- og oljepriser. 

Det norske folk lever godt, opplever fallende rente, har lav arbeidsledighet og en økonomi andre europeere missunner oss. 

Ja, vi nordmenn både tror og håper på en sunn og god prisvekst også til neste år, og fra en meglers perspektiv, er det ingenting som tyder på noe annet.

Dag Thomassen
Markedssjef og motivator i Sørmegleren

Av: Sørmegleren Landsdelens ledende eiendomsmegler
Blogg:
Ikke bare bank