Makropodden lanseres

  •  

Jan Egil Norheim, leder av kapitalmarked ved Sparebanken Sør Markets, snakker om interessante temaer knyttet til valutakurser og aksjemarkedet i den nye podkasten Makropodden.

Hvordan påvirkes egentlig norsk økonomi av politisk uro, endringer i arbeidsmarkedet, globalisering og ny teknologi? Kan Trumps twitring påvirke hvordan valutakursene utvikler seg? Og hva har dette å si for deg? Det snakker vi om i vår nye podkast, Makropodden. 

Makropodden er for deg som følger med på valuta- og aksjemarkedet. Jan Egil Norheim gir deg et overblikk over hva som skjer rundt i verden, hvorfor det skjer og hvilke konsekvenser det har. Første episode handler om koronasituasjonen, og hva som har skjedd i verdensøkonomien som følge av pandemien.

- Korona har ført til masse usikkerhet. Heldigvis er det også noen lyspunkter, sier Jan Egil, og dette forteller han mer om i episoden.

Fakta om Makropodden

  • For deg som følger med på valuta- og aksjemarkedet
  • Nye episoder hver måned 
  • Tilgjengelig på aCastApple Podkaster, og Spotify (flere tilbydere kommer)

Ny episode hver måned

Jan Egil er leder av kapitalmarked ved Sparebanken Sør Markets, og skal gjennom Makropodden holde oss oppdatert på hva som skjer i verdensøkonomien og hvordan det påvirker norske forhold. Han har jobbet i bransjen i snart 40 år og har stor interesse for makroøkonomi. Til daglig jobber han med å gi råd til kunder om hvordan de kan sikre seg økonomisk, for eksempel knyttet til rentesituasjonen eller valutaeksponering.

Det har alltid fascinert meg hvordan endringer i verden kan påvirke forholdene i Norge. 

Jan Egil Norheim

- Det har alltid fascinert meg hvordan endringer i verden kan påvirke forholdene i Norge. Samtidig er det viktig å huske på at vi sjelden kan sette to streker under svaret, fordi det er så mange faktorer som spiller inn på valutakurser og aksjer. Vi kan tro noe, men det er på ingen måte sikkert at det er det som skjer. 

Her kan du høre introepisoden med Jan Egil Norheim, intervjuet av undertegnede, Eivind Håverstad. 

Makropodden vil komme ut med ny episode en gang i måneden framover, så husk å abonnere der du lytter til podkast.

Av: Eivind Håverstad Sparebanken Sør
Blogg:
Ikke bare bank