Meny

Historiske fusjonsvedtak

Forstanderskapene i Sparebanken Sør og Sparebanken Pluss fattet torsdag kveld det endelige vedtaket om sammenslåing. 

- Dette er historisk. Ikke bare for bankene, men for hele regionen, sier administrerende direktør Geir Bergskaug i Sparebanken Sør.

Siden intensjonsavtalen om sammenslåing ble offentliggjort i mars, har det blitt lagt ned et omfattende arbeid i de to bankene for sikre en bærekraftig bank. Målet har vært et positivt vedtak i bankenes øverste organ før sommerferien. Det målet er nå nådd, med enstemmig tilslutning blant forstanderne.g fusjonsavtale.

- En viktig beslutning

- Det har vært noen intensive og krevende måneder med målrettet jobbing frem mot denne datoen. Det er veldig gledelig at begge forstanderskapene støtter oss i at en sammenslåing er en riktig og viktig beslutning for å posisjonere oss for fremtiden, sier Bergskaug.

Sendes til myndighetene

Med forstanderskapenes fusjonsvedtak spilles ballen nå over til offentlige myndigheter. Den formelle godkjenningsprosessen innebærer blant annet at Finansdepartementet, Finanstilsynet og Konkurransetilsynet må godkjenne sammenslåingen.

Det er imidlertid lite sannsynlig at myndighetene vil ha noe å utsette på fusjonen.

Fjerde største sparebank

Dermed ligger alt til rette for den største sammenslåingen i banksektoren siden DnB/Nor-fusjonen i 2004. Den nye storbanken på Sørlandet vil få en forvaltningskapital på drøye 90 milliarder kroner, og blir den fjerde største sparebanken i Norge.

Planen er at den juridiske fusjonen skal skje 1. januar 2014.

Mye gjenstår

- Vedtakene i forstanderskapene er en avgjørende milepæl på veien mot sammenslåing. Likevel er det mye som gjenstår for å forene våre to banker. Prosessene for å finne de beste løsningene for nye Sparebanken Sør er allerede godt i gang, forteller den administrerende direktøren.

Fusjon mellom Sør og Pluss har vært diskutert og forsøkt flere ganger de siste 27 årene. Planene har da strandet av ulike årsaker.

Bergskaug mener tiden nå er overmoden for sammenslåing av Sørlandets største banker.

Videreutvikler landsdelen

- Dette er et offensivt svar på de utfordringene vi ser i banksektoren. Jeg er overbevist om at vår fusjonerte bank vil hevde seg langt bedre i fremtiden, enn hva vi ville klart hver for oss. En storbank på Sørlandet vil bli en viktig kraft i videreutvikling av landsdelen vår, sier han.

- Hvordan vil kundene merke fusjonen?

- Kundene skal fremdeles oppleve oss som lokale og personlige. Vi vil etter fusjonen ha en unik tilstedeværelse i både Agder og Telemark med kontorer i 40 byer og tettsteder i regionen. Sammenslåingen gir oss økt konkurransekraft, som vil komme kundene våre til gode, avslutter Bergskaug.

Kontaktpersoner:

Adm. direktør                                    Geir Bergskaug          Telefon: 901 27 206