Vennebetaling

Med vennebetaling kan du enkelt betale tilbake det du skylder, uten at du trenger noen ekstra app eller kontonummeret. Alt du trenger er mobilbanken fra Sparebanken Sør.

Det er ingen gebyrer når du betaler eller mottar penger med vennebetaling, og du betaler til hvem du vil, uavhengig av hvilken bank mottakeren er kunde i. Du velger mottaker fra kontaktlisten din, eller taster inn et mobilnummer, og mottakeren må godkjenne betalingen på sin telefon.

Vanligste spørsmål om vennebetaling

Hva er vennebetaling?

Med vennebetaling kan du enkelt betale tilbake det du skylder, uten at du trenger noen ekstra app eller kontonummeret. Alt du trenger er mobilbanken fra Sparebanken Sør. Det er ingen gebyrer når du betaler eller mottar penger med vennebetaling, og du betaler til hvem du vil, uavhengig av hvilken bank mottakeren er kunde i. Du velger mottaker fra kontaktlisten din på telefonen, eller du taster inn et mobilnummer, og mottakeren må godkjenne betalingen på sin telefon.

Hva er beløpsgrenser for vennebetaling?

Beløpsgrenser for vennebetaling er maks 5000 kroner per betaling. Det er maks 5000 kroner til samme mottaker per dag, og det er maks 10 000 kroner per måned.

Når får mottaker pengene med vennebetaling?

Pengene er på konto senest neste virkedag etter at mottaker har bekreftet konto for mottak.

Hva må jeg ha for å bruke vennebetaling?

Du må ha nettbank og mobilbank i Sparebanken Sør for å bruke tjenesten. Mindreårige under 15 år kan ikke bruke tjenesten.

Hva gjør mottaker for å få pengene fra vennebetaling?

Mottaker må kun oppgi kontonummeret sitt, så mottar vedkommende penger på konto senest neste virkedag. Når du har oppgitt kontonummer til vennebetaling første gang, vil systemet huske kontonummeret og du trenger bare bekrefte ved videre vennebetalinger.

Kan jeg betale til utenlandsk nummer med vennebetaling?

Nei, vennebetaling støtter bare norske telefonnumre og det er kun mulig å motta penger på en norsk konto.