Ikke la drømmeferien bli et mareritt

SYK PÅ REISE: Mange opplever ulykke og sykdom på reise.
SYK PÅ REISE: Mange opplever ulykke og sykdom på reise.

Årlig rammes 100 000 nordmenn av sykdom eller ulykke i utlandet.
Med reiseforsikring er du forberedt, dersom ferien ikke blir som planlagt.

 

De siste 10 årene har antallet sykdomsskader på reise økt med 185 prosent, samtidig som forsikringsutbetalingene har økt med 300 prosent. Det viser tall fra forsikringsbransjen.

Og hvert år bruker 1 av 8 reiseforsikringen sin. Den er med dette den av våre forsikringer som er hyppigst brukt.

Mer sykdom på reise

Fordelt på 98 000 skader ble de totale erstatningene for sykdom på reise 788 millioner kroner i 2013, en økning på 6 prosent i forhold til 2012, ifølge Finans Norge.

Nordmenn reiser oftere og lengre enn før, det gir flere og dyrere skader. Også blant eldre øker reiseaktiviteten kraftig, samtidig er eldre reisende mer utsatt for sykdom og komplikasjoner.

Mange undervurderer hvilken påkjenning en lang reise, varme og ukjente omgivelser er. Da gjelder det å forberede seg godt til turen, og ha papirene i orden.

Dyr behandling i utlandet

Å reise uten forsikring kan bety enorme utgifter for deg og familien, dersom uhellet skulle være ute. Det høyeste kravet vårt forsikringsselskap Frende har utbetalt så langt i år, var på 1,5 millioner kroner.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er tarminfeksjon den klart vanligste av de drøyt 3000 feriesykdommene som årlig meldes til dem, det utgjør åtte av ti meldte tilfeller.

Her til lands er vi vant til at staten tar storparten av legeregningen, men i utlandet er situasjonen en helt annen, og du må ofte stille betalingsgaranti før du får hjelpen du trenger - det er dyrt! 

Å oppleve sykdom eller ulykke i et fremmed land, er noe av det mest traumatiske du kan bli utsatt for på reise. Du er langt hjemmefra, uten ditt kjente sikkerhetsnett og ofte kommer språklige utfordringer i tillegg til selve skaden.

Sørg for å ha en god reiseforsikring før du reiser på tur.

Og pass godt på deg selv og dine!

Sparebanken Sør selger Norges beste reiseforsikring. Du kan enkelt bestille reiseforsikringen selv her.

Les også våre nyttige ferieips.

Jon Viervang
Leder i Sør Forsikring 

Blogg:
Ikke bare bank