Null prisvekst i oktober

  •  

Boligprisene stiger sakte, men sikkert på Sørlandet.

På ett år har boligprisene gått opp mer enn 5 % . Vi ser altså et sunt og godt boligmarked i Norge.

Prisene på boliger er omtrent uendret fra september til oktober.

Det er imidlertid store forskjeller på hvor lang tid det tar å selge en bolig etter hvor du bor i landet.

I Bergen tar det kun en halv måned i snitt å selge en bolig - i Alta mer enn fire! Det er stor forskjell – akkurat som dialekten.

Trege på Sørlandet

Vi sørlendinger er fortsatt blant de tregeste, dessverre. En salgstid på mer enn tre måneder er lenge. "Kun" to måneder i Kristiansand.

Hovedårsaken er nok at boliger som har ligget lenge for salg fikk nye eiere i oktober. Det gir utslag på statistikken.  Snittet i Norge var i oktober en måneds salgstid. 

Uansett, vi fikk rett i vår spådom fra september: En by i nord havnet på sisteplass i salgstid.

Kristiansand

Korrigert for sesongvariasjoner er prisene i Kristiansand uendret siste måneden. Sammenligner vi med oktober for ett år siden er boligprisene 3 % høyere. Dette er en prisvekst som nærmer seg landsgjennomsnittet. 

Rekordomsetning i Sørmegleren

Vår beste måned i Sørmeglerenes historie var september, men det var før oktober. Da omsatte vi mer enn 225 boliger - ny rekord igjen!

I hele Norge er det bra salg for tiden, og til nå i år er det solgt flere boliger enn i rekordårene 2011 og 2012. Det forteller mye om et flott boligmarked.

Nedgang i antall boliger

Antall boligannonser på finn.no er redusert med 11 % sammenlignet med oktober i fjor. I Kristiansand er nedgangen enda større. Bra for selger – litt dumt for kjøper.

Til tross for at rentenivået i Norge nærmer seg en smultring, tror vi ikke boligprisene fyker til himmels. Vi ser tendenser til en forsiktig, men positiv prisvekst.

Kjøpe bolig? Prøv Sparebanken Sørs boliglånskalkulator!

Dag Thomassen
Markedssjef og motivator i Sørmegleren

 

Av: Sørmegleren Landsdelens ledende eiendomsmegler
Blogg:
Ikke bare bank