En perfekt sommeravslutning

  •  

En innholdsrik og spennende uke er avsluttet i Arendal. Arendalsuka posisjonerer seg som viktig møteplass mellom samfunnsledere og den øvrige befolkningen.

Årets sommer har vært perfekt!

Strålende sol, varme svaberg og yrende liv har vist frem Sørlandet på sitt beste. Turistnæringen i landsdelen har lagt bak seg en av de beste sommermånedene på flere år.

Adm. direktør Geir BergskaugDa de fleste turistene hadde vendt nesa hjemover, overtok en ny bølge med innvandring til Sørlandet. For 8. august ble den andre utgaven av Arendalsuka sparket i gang.

Det har kokt i byen!

Norges fremste politikere, næringslivsledere, interesseorganisasjoner og horder med pressefolk inntok Arendal. Det har kokt i byen, med hundrevis av arrangementer.

Fylkesmannen i Aust-Agder, Øystein Djupedal, anslår at rundt 500 personer i gjennomsnitt har deltatt på Arendalsukas egne arrangementer. I tillegg har en rekke organisasjoner, bedrifter og partier lagt egne arrangementer til Sørlandet i forbindelse med Arendalsuka.

Egne arrangementer

Noe av ideen med Arendalsuka er at samarbeidspartnere og andre kan bruke disse dagene til egne arrangementer, der toppolitikere og sentrale næringslivstopper er tilgjengelige.

Vi i Sparebanken Sør har gjennomført flere kundearrangementer og en ledersamling i løpet av uka. 

I tillegg til at vi delte ut Sparebanken Sørs næringslivspris (Sør Prisen), under arrangementet hvor Sørlandsutvalget fremla sin innstilling. Stemningen var stor da regional- og kommunalminister Liv Signe Navarsete overrakte prisen til årets vinner, ølbryggeriet Nøgne Ø.

Lang kø til debatt

Mandag stilte alle partilederne i Kulturhuset til valgkampens første partilederdebatt. Direktesendt til hele Norge.

Folk sto timesvis i kø utenfor Kulturhuset for å få med seg debatten. Det sier mye om engasjementet og oppslutningen.

Det er ingen tvil om at Arendalsuka har blitt den suksessen vi håpte og trodde på.

Samarbeidspartner

For Sparebanken Sør er det naturlig å støtte det initiativet som denne uka representerer.

Vår visjon er å gjøre livet i landsdelen rikere, og Arendalsuka er absolutt et tiltak som beriker og utvikler Sørlandet. I tillegg til å bygge et godt omdømme for Arendal.

Vi har derfor vært med som hovedsamarbeidspartner helt siden ideen om å skape en norsk variant av den svenske Almedalsveckan ble etablert i 2011.

En viktig arena

Arendalsuka har som mål å skape et nasjonalt samlingspunkt, hvor mennesker kan møtes til debatt og dialog om viktige temaer. I tillegg har uka et uttalt mål om å være stedet der valgkampene i Norge starter.

Jeg mener det har vært viktig å skape en slik arena i Norge, der det drøftes ulike temaer som kan ha stor betydning for utviklingen av det norske samfunnet.

At vi har fått denne arenaen til Arendal er formidabelt.

Takk til alle som har deltatt og bidratt til at dette har blitt en suksess!

Geir Bergskaug
Administrerende direktør i Sparebanken Sør 

Av: Geir Bergskaug Administrerende direktør
Blogg:
Ikke bare bank