Betaler digitale regninger som aldri før

  •  

Stadig flere får regningene tilsendt digitalt, og betaler dem digitalt.

Bruken av Avtalegiro og eFaktura øker og øker. Det er gode nyheter både for privatøkonomien og miljøet.

Regninger er ikke er de hyggeligste brevene vi henter opp av postkassa. Det er ikke så mye hyggeligere å få dem i mobilbanken og nettbanken, men det er i alle fall billigere og enklere. Vi slipper også å kappe ned trær for å sende dem ut.

Rekordår i fjor

Tall fra Nets viser at elektroniske betalingstjenester fremdeles øker. 2013 ble faktisk et rekordår for inngåelse av nye avtaler for eFaktura og Avtalegiro.

I fjor ble det tegnet 2,5 millioner nye eFaktura avtaler og 1,3 millioner nye AvtaleGiroavtaler. En økning på henholdsvis 29 prosent og 9,2 prosent fra året før.

Totalt er det nå inngått 11,9 millioner forbrukeravtaler på eFaktura og 15,5 millioner faste betalingsoppdrag på Avtalegiro her i landet. Det tilsvarer enorme mengder papirfakturaer som ikke blir trykket opp og sendt.

Sparer penger

Fakturagebyrene på en regning sendt i posten varierer gjerne mellom 20 og 40 kroner per stykk. På månedlige fakturaer er det derfor en god del kroner å spare på å opprette elektroniske avtaler.

Ifølge eFaktura.no vil en norsk husstand i gjennomsnitt spare 3100 kroner i årlige fakturagebyrer med å bruke eFaktura.


En årsak til den kraftige veksten for elektroniske regninger er at alle større bedrifter og en stor andel av de offentlige virksomhetene nå tilbyr dette til sine kunder. Økningen er også stor for små og mellomstore bedrifter som ønsker å effektivisere sin innkreving, ifølge Nets.

Av: Hans Jacob Brekke Tidligere blogger
Blogg:
Ikke bare bank