BSU-regler for 2017

Er du under 34 år er BSU en veldig god sparemåte for deg.
Er du under 34 år er BSU en veldig god sparemåte for deg.

Dette er BSU-reglene som gjelder for 2017.

Med BSU-konto får du bankens beste innskuddsrente! Men det som gjør "Boligsparing for ungdom" ekstra attraktivt er skattefradraget du også kan få.

Maksbeløpet for sparing er 25 000 kroner årlig. Og fyller du opp kontoen din med dette beløpet, får du et skattefradrag på 5000 kroner. 

 

Det betyr altså at staten gir deg 5000 kroner for å sette inn 25 000 kroner til egen sparing. 

Om du sparer mindre enn maksbeløpet, får du uansett 20 % av det sparepengene i skattefradrag. (For eksempel 5000 kroner spart gir 1000 kroner i skattefradrag)

Skattefradraget betinger selvfølgelig at du betaler skatt. Du må minst tjene 74.650, for å få fullt skattefradrag for BSU-sparingen (da betaler du 5.000 kroner i skatt). Hvis fradraget på BSU er høyere enn det du betaler i skatt, mister du resten av fradraget.

Slik sparer du smartest i BSU

Har du ikke skattbar inntekt, kan det være bedre å settte sparepengene i fond. Så kan du heller begynne BSU-sparingen når du får høyere inntekt, og utbytte av skattefordelen ved Boligsparing for ungdom.

Har du ikke BSU-konto, kan du starte det her.

Her er reglene for BSU-sparing i 2017:

  • Du kan spare inntil 25 000 kroner årlig.
  • Du kan totalt spare 300 000 kroner på kontoen.
  • Du kan spare til og med det året du fyller 33 år.
  • Du får skattefradrag på 20 prosent av årlig innbetalt sparebeløp.
  • Pengene du har spart opp må brukes til å kjøpe bolig eller betale boliglån. Hvis du ikke bruker pengene på bolig, må du tilbakebetale skattefradraget du har fått.
  • Du kan imidlertid ta ut de pengene du har satt inn i inneværende år.
  • Når du avslutter din BSU-konto, kan du ikke opprette ny BSU-konto senere.

NB! Du trenger ikke å avslutte BSU-kontoen din, når du kjøper deg bolig. Og om du har mulighet er det lurt å fortsette sparing i BSU så lenge du kan.

Blogg:
Ikke bare bank