Gulle-klubben

Det er stort for barna, dette med egne penger. I alle fall for min sønn, som har hatt egen konto i bank siden han var tre måneder gammel og fikk penger til dåpen. Hver jul og bursdag han har fått penger i gave, så har han samvittighetsfullt spart deler av kronene, mens resten har gått til leker og moro. Mest steiner, faktisk, siden han er steingal, men uansett. Lek og moro.

I år har vi byttet bank til Sparebanken Sør, og i den nye banken finnes det en egen klubb for barna som har barnekonto - Gulle-klubben! Du kan tro det var stas! Vi tok ut pengene fra gamle banken, gikk gjennom Arendals gater og inn i nye banken vår. Sønnen var så stolt, for han har spart flere tusen kroner gjennom sju år, og det er første gang han holder i alle pengene sine! 
 
En skulle tro det var kjedelig å gi fra seg pengene han endelig har fått klørne i, men neida! Med høytidsstemt sinn går han frem til kassa og sier han vil sette pengene inn på barnekontoen sin. Pengene telles, og settes inn. Så kom vi på - vi trenger ny sparegris! Og det har Gulle-klubben, en egen Gulle-sparegris, som slettes ikke likner en gris. Den likner bare Gulle!
 
Siden sønnen hadde bursdag i mai allerede, fikk han bursdagsgaven sin også, en vannflaske som nå ligger i sekken og brukes hver dag på skolen. Og vi har vel kanskje ikke fortalt at han får en gratis Gulle-dag i Dyreparken neste år med familien sin siden han er med i Gulle-klubben. Det blir jo en hyggelig overraskelse neste år, tenker jeg.
 
Men jeg måtte jo lære ham å snike penger ut av spare-Gulle med en kniv - jeg mener, gjorde ikke alle det da de var små? Han puttet pengene sine på Gulle igjen etterpå, da. Jeg tror ikke det var det jeg gjorde med min Julius da jeg var liten...

Fordeler med Gulle-klubben

  • Gullemedlemmer med 500 kr på konto får gratis inngang sammen med to foresatte på den årlige Gulle-dagen i Dyreparken
  • Bursdagsgave og hilsen i posten hvert år
  • Gode rentebetingelser
  • Råd om tilpasset spareplan for barnet ditt

 

Redigert: 14. november 2012

Blogg:
Ikke bare bank