BSU - lureste valg etter utdannelse

Har du husket å fylle opp BSU-kontoen din? Siste frist for overføringer som skal registreres i 2012 er fredag kl. 1330, og du kan spare opptil 4000 i skattefradrag!

Jeg begynte å spare penger på BSU-konto for ganske lenge siden. Jeg jobbet frilans like etter studiene, og tjente ikke så mye, men skjønte at det var lurt å spare penger til bolig likevel. Heldigvis hadde samboeren min fast inntekt, og årelang erfaring som student lot meg leve greit på det jeg tjente - så  hvert år fylte vi opp BSU-en så mye vi kunne.

Skattefradrag og beste rente

Den gangen var det lov å sette av opptil 15 000 kroner hver til boligsparing for ungdom, og det gav 3000 i skattefradrag på hver av oss. Nå er det blitt lov å spare opptil 20 000 kroner i året og få så mye som 4000 kroner i skattefradrag. I tillegg er det nå lov å spare totalt kr. 150 000. Dessuten må vi ikke glemme den gode renten, i Sparebanken Sør får du med BSU-konto bankens beste rente på 3,35 % .  

BSU-sparing også om vi har kjøpt hus

Vi kjøpte hus før vi hadde fylt opp maksimalt BSU-beløp, og heldigvis var det mulig å vente med å benytte BSU-kontoene våre til vi hadde spart opp alt. Dermed sparte vi i BSU helt til vi hadde klart å fylle kontoen opp, og betalte ned huslånet med over 200 000 i ett jafs like etter nyttår for noen år tilbake. Det er jo også en fin måte å starte et nytt år på!

BSU noe for deg?

Er BSU noe for deg? Du kan spare til og med det året du fyller 33 år, og både skattefradrag og beste rente gjør dette til en glimrende idé. Husk å overføre pengene før fredag kl. 1330 for at pengene skal bli registrert i 2012.

Blogg:
Ikke bare bank